• Oslo amatørbryggerlaug

    Damfaret 25
    0671 Oslo

Bryggeriet

Bryggeriet vårt er basert på 70 liters kjeler og er et RIMS-oppsett med PID-styring av mesketemperatur. For å gjøre rengjøring enklest mulig er alle koblinger tri clamp, og meskekaret har ekstern varmekilde. Styring av bryggeriet gjøres fra et kontrollpanel, med PID-justering av mesketemperatur.Vi har kjølerom for gjæring av lager og plass i romtemperatur for alegjæring.

Bryggeriet er enkelt å bruke for nybegynnere og gir avanserte muligheter for de som vil eksperimentere. Alle medlemmer i bryggerlauget kan leie tid i bryggeriet, dersom de har fått opplæring i bruk av det. Faste brukere kan kjøpe en andel i bryggeriet, som gir lavere leie og tilgang til å booke bryggeriet lang tid på forhånd.

Vi har også gode muligheter for å gjære ulike øltyper. Kjølerommet vårt er stilt inn på 9-10 grader, for å kunne gjære lager, og i første etasje er det romtemperatur for alegjæring. Under trappa er det vanligvis 12-14 grader, som er fint for diacetylsteg i lagergjæring.