• Oslo amatørbryggerlaug

    Damfaret 25
    0671 Oslo

Oppskrifter

Disse oppskriftene er brygget på bryggeriet på Godlia og kan brukes direkte, eller du kan bruke dem som utgangspunkt for dine egne oppskrifter.

Pils

Gjærbare ingredienser
13 kg pilsmalt  (Bryggeland,)

Humle
200 g saaz (3,4% alfasyre) 60 minutter koketid (Bryggeland)
50 g saaz 15 minutter koketid
50 g saaz 1 minutt koketid

Gjær
4 pakker Saflager W-34/70 (Bryggeland)
Rehydrert i 4 desiliter vann

Vørterstyrke:
Målt OG: 1,049
Beregnet bitterhet: 30 IBU
Forventet alkoholinnhold: Ca 5%

Framgangsmåte:
Tilpass mengden humle til alfasyre i din humle.

Varm opp  ca 35 liter meskevann til 74 grader. Bland med malten, som gir en temperatur på ca 65 grader.

Mesk i en time på 66 grader. Skyld med skyllevann på 75 grader.

Kjøl ned til ca 9 grader og tappet gjæringskar.
Sett til gjæring på 9-10 grader.

Porter

Porteropskrift kommer

IPA

Batch-størrelse: 60liter
 
Gjærbare ingredienser
15 kg Pale Malt (Maris Otter)
1 kg Munich I
0,5 kg CaraPils
0,5 kg Crystal Malt 120EBC
0,5 kg Melanoiden Malt
 
Humle
25 g Citra @60min
75 g Citra @15min 
75 g Citra @10min 
75 g Citra @5min 
50 g Citra @0min 

300 g Citra etter en ukes gjæring
Gjær
3 pakker Safale American US-05

Vørterstyrke:
Målt OG: 1,066
Beregnet bitterhet: 50 IBU
Forventet alkoholinnhold: Ca 7%

Framgangsmåte:.

Varm opp  ca 45 liter meskevann til 73 grader. Bland med malten, som gir en temperatur på ca 65 grader.

Mesk i en time på 65 grader. Skyll med skyllevann på 78 grader.

Kok i 90 min.

Kjøl ned til ca 18 grader og tapp over på gjæringskar.
Sett til gjæring på 18-20 grader.

Tilsett en pakke (100g) humle i hvert gjæringskar etter en uke.

Kan med fordel justere vannet: 11,5g Gips | 6g Epsom Salt | 3g Kalsiumklorid | 1,5 Bordsalt (Light colored and hoppy profil fra brewersfriend.com) Salter blandes ut i knust og tørr malt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.