• Oslo amatørbryggerlaug

    Damfaret 25
    0671 Oslo

BeerSmith-Profiler

Alt ettersom hva du skal brygge, vil det bli små endringer i Beersmith-profilen. Lang kok fører gjerne med seg høyere OG (om du ikke vanner ut), og et øl som er ment å bli alkoholsterkt har gjerne lavere utbytte (fordi du har mindre skyllevann til rådighet). Malt som er hoppet på av den ansatte på bakrommet, og ikke kvernet, vil også føre medBeerSmith logo seg et begredelig utbytte. Det samme kan skje med brygg med for mye havre/rug/hvete/spesialmalt.

Her kan du laste ned veiledende BeerSmith-profiler. Alle treffer bra for en OG på 1.050-1.060 og om malten er godt kvernet.

Godlia-profiler

Ta høyde for at profilene er veiledende. De skal stemme bra for de fleste brygg, men skal du for eksempel brygge en «Super-High-Gravity-Grande-Imperial-Rye-Trippel-Stout» kan det være greit å ta høyde for et litt lavere utbytte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.